Ανέτοιμη η Κυβέρνηση στο θέμα της περαίωσης

Ανέτοιμη η Κυβέρνηση στο θέμα της περαίωσης

Αρ. Πρωτ. 12870/11.03.2011

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Λάθη, παραλείψεις και γκάφες μαρτυρούν τον βαθμό ανετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, αναφορικά με την περαίωση. Χάος επικρατεί με την περαίωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το αρμόδιο Υπουργείο. Το Υπουργείο Οικονομικών έκλεισε τους κωδικούς, μέσω τον οποίων όσοι εντάχθηκαν στην περαίωση πλήρωναν τις δόσεις τους και πολλοί επιχειρηματίες τώρα αδυνατούν να πληρώσουν. Παρά τους ισχυρισμούς του αρμόδιου Υπουργείου περί δήθεν λαθών στο σύστημα, χιλιάδες επαγγελματίες που εντάχθηκαν στην περαίωση, είναι έκθετοι, καθώς πλήρωσαν ορισμένες δόσεις, όμως, τώρα βρίσκονται στον «αέρα», καθώς το σύστημα έχει κλείσει και δεν δέχεται τα χρήματα των επόμενων δόσεων.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις επιχειρηματιών, οι οποίοι υπάχθηκαν στην περαίωση για τα έτη 2008, 2009 και 2010, πλήρωσαν τις δόσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όμως τον Ιανουάριο το σύστημα δεν δέχεται να πληρώσει την επόμενη δόση. Επιθυμούν, δηλαδή, οι ίδιοι να πληρώσουν, αλλά τα χρήματά τους δεν γίνονται δεκτά από την εφορία. Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του μέτρου, φάνηκε ο βαθμός ανετοιμότητας και απροετοιμασίας του αρμόδιου Υπουργείου. Δεν αντιμετώπισε με σοβαρότητα αυτή τη νομοθετική ρύθμιση, με αποτέλεσμα χιλιάδες επαγγελματίες να ταλαιπωρούνται.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να σταματήσουν να βρίσκονται στον «αέρα» χιλιάδες επιχειρηματίες, οι οποίοι εντάχθηκαν στο σύστημα της περαίωσης και τώρα αδυνατούν να ανταποκριθούν εξαιτίας προβλημάτων και δυσλειτουργιών εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου;

Απάντηση Υπουργείου